Drag Racingiä Killerin tallilta

Landhaus Suzuki 2004

Moottoriklubin Killerin tallilla ahertaa ainakin kevättalvisin kaksi kaveria, jotka eivät tee hommiaan pelkästään katumoottoripyöräilyä varten. Heidän eräs intohimonsa on drag race, maailman nopein moottoriurheilulaji, jota voi harrastaa ilman lentolupakirjaa. Juha Hillman ja Asko Määttä ajavat Euroopan kovimmassa moottoripyöräryhmässä: Funny Bike / Top Fuel Bike.

Juha on ajanut yli 15 v:n urallaan Euroopan Mestaruuden, kuusi Suomen Mestaruutta ja useita muita mitaleja. Asko on välillä ?harhaillut? autopuolellakin, ajettuaan sitä ennen tosissaan Harleylla kiihdytystä, joten saavutuksia hieman lyhyemmällä uralla ei prätkissä ole yhtä paljon: yksi SM-kulta sekä EM- ja SM-pronssimitalit.

Viimeisen kahden vuoden aikana hurjapäitä on yhdistänyt yksi asia enemmän kuin aiemmin: molemmilla on allaan Suzuki -kiihdytyspyörä. Juha on ajanut ex-ME Suzuki Funny Bikeä turbon ja ilokaasun voimin jo kymmenisen vuotta.

Myytyään kisa-Harleynsä Asko rakensi turbo-Suzukin viime kaudeksi ja nyt työn alla on uudempi painos samasta teemasta. Hän ei vuosi sitten mekaanikon hommiltaan autopuolella ehtinyt kuin testata pyöräänsä, Juha taas teki sen mitä niin usein ennenkin: voitti SM-kullan kaudella 2002!

Killerin tilat ovat osoittautuneet hyviksi rakentelun kannalta monipuolisuutensa ja keskeisen sijaintinsa vuoksi. Kuskeilla ja mekaanikoilla (Kaitsu Kalliolahti ja Timi Kuivakangas) ei ole pitkä matka ruuvaamaan ja useat tarvikkeet ja jopa osat löytyvät lähettyviltä kaupungista.

Mylly

Toissakesänä Killerin EK:n aikana katsojia oli tallin ovella "lähes" yhtä paljon kuin itse pikiksellä, kun Juha Hillman polttoainejärjestelmän testauksen vuoksi käynnisti 650-hevosvoimaisen Suzukinsa. "Jotenkin tuosta uhkuu aivan erilaista voimaa kuin noista autoista", totesi eräs paikalle tullut moottoriurheilufanaatikko.

Ja tottahan se on kun verrataan esim. tehopainosuhdetta ja suorituskykyä. Nopeimmillaan Juhan kiihdytyspyörä kiihtyy 0-100 km/h noin sekunnissa, 0-200 km/h noin 2,5 sekunnissa. Drag racingin kilpailumatkan, varttimailin päässä on aikaa kulunut noin seitsemän sekuntia ja vauhtia on reilusti yli 300 km/h. Äkkinäistä saattaisi jopa hirvittää! "Kaikkeen tottuu ja hyvähän se vaan on kun ei tartte suorituksen kanssa aikaa tuhrata", toteaa Juha.

HastaLaVista